Drifting en sladdande bilsport

Drifting är en ren motorsport där man sladdar sig igenom kurvor med en bakhjulsdriven bil. Driften utförs genom att överföra fordonets vikt från sida till sida på de raka områdena av banan och sedan använda styrningen för att uppnå en enorm driftvinkel.

Drifting är bland de snabbast växande formerna av motorsport i inte bara USA utan över hela världen. Egentligen har Formula Drift för närvarande ett Drifting Pretty-program, som enbart är skapat för kvinnor som vill lära sig var och en av de inre driften av drifting.

För att få en smak av rallykörning och drifting

Öppnas det många privata skolor som gör att man kan lära sig grunderna i rallykörning och drifting på inhägnat område. Som du sedan lätt ser är de många skillnader, liksom likheter, mellan Formel Drifting och rally.

Förarna kan inte bara utföra några otroliga manövrar utan de kan göra det medan de kör tillsammans med sin konkurrent med mycket hög hastighet. Driftklubbar runt om i landet vinner snabbt popularitet med ett brett utbud av förare, från den yngre generationen som vill visa upp, till de äldre generationer som försöker upptäcka en ny sport, inte är ganska enkelt att bryta in till. Många nationer står också värd för sina egna nationella mästerskapstävlingar.

Driftning är något du måste uppleva

För att förstå eftersom det inte finns något annat du kan jämföra det med. Praxisen med att köra i sidled har funnits i stort sett så länge som människor har tävlat på bilar, tillskrivs ofta grunderna för att drifta som vi känner det idag till en japan vid namn Keiichi ”Tsuchiya, ofta kallad” Drift King ”, som populariserade sporten i mitten av 1980-talet.

Drift King

Tsuchiya var dock inte den första japanska tävlingsföraren som behärskade konsten att driva – den utmärkelsen föregick Drift King: s engagemang i ungefär 20 år eller så. Det finns också en hel del online webbplatser för drifting fans, allt från forum till bloggar för olika drifting tips.