Populära Japanska Sportbilar

Den här korta artikeln listar ett antal av de mest populära japanska sportbilarna i branschen nu.

Den begagnade bilmarknaden är en snabbt växande marknad i Japan. Om du vill ha en bil som levererar mycket prestanda. Är Subaru WRX ett bra exempel på. Men om du vill ha lite komfort och praktik blandat finns det några mycket bättre val.

När man talar om sportbilar

Är det viktigt att veta skillnaden mellan bilar som producerades uteslutande för denna speciella avsikt. Och vanliga väggående fordon som modifierades för att uppnå sportbilsprestanda. Senare kommer dessa bilar att locka den generation som växte upp med dem. Och de kommer att bli framtida samlarobjekt och få kultstatus.

Om du hellre vill ha den nyare utformningen som 370Z. Den finns i ett antal varianter av dessa på marknaden, även om de är ganska kostsamma. Maxda RX-7 är ett något bättre val och är något billigare i inköp.

Idag är Japan erkänt för att upprätthålla sin tekniska styrka

De måste främja sina tekniker så att de ligger i topp. Japan uppmuntrar alltså teknik på alla nivåer.

Här är några populära modeller:

Toyota Supra

2JZ-GTE är den mest kraftfulla motor som produceras i Japan och dess 3.0 Liter 6 dubbla turbomotor. Som ger 320 hk som kan modifieras för att producera 500 hk.

Toyota 2000 GT

Denna sportbil var Japans första riktiga sportbil. Det förändrade världens uppfattning om japanska sportbilar och banade vägen för framtida Toyota-sportbilar som Celica och Supra.

Nissan / Datsun240Z

240Z-sportbilarna lanserades först av Nissan 1969. De innehöll en 2,4 liters rak 6-motor, en 5-växlad manuell växellåda, snygg coupé kropp, främre skivbromsar, bakre trummor och bakhjulsdrift. Den oberoende upphängningen hade MacPherson fjäderben fram och Chapman fjäderben bak.

Subaru Impreza WRX STi

Subaru STi-modellen har en standard fyrhjulsdrift och turboladdad platt-4-boxermotor. Detta fordon är en ren glädje att köra.

Mazda RX-7 FD

Denna bil har en högvarvig dubbel turbomotor av Wankel-typ som kunde uppnå hastigheter på 240 km/t. Fordonet kunde gå från 0 till 100 km/t på 6 sekunder. Den var mycket populärt och sågs i många filmer och TV-program. Den skulle ha rankats högre på listan om inte för sin opålitliga rotationsmotor.

Mitsubishi Lancer Evolution

Alla modeller av denna sportbil har en 3.0-liters turboladdad motor. Och ett perfekt fyrhjulsdrift som gör den mycket eftertraktad av alla älskare av hög fart.